Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kiska vyzbieral 16-tisíc podpisov. Chystá sa kandidovať za predsedu strany

.matúš Baňovič .slovensko

Exprezident Andrej Kiska a ďalší predstavitelia vznikajúcej strany Za ľudí dnes odovzdali podpisy nevyhnutné na registráciu strany na ministerstve vnútra.

Kiska vyzbieral 16-tisíc podpisov. Chystá sa kandidovať za predsedu strany SITA/Alexandra Čunderlíková Exprezident Andrej Kiska počas brífingu pri príležitosti odovzdania podpisov potrebných na registráciu strany Za ľudí na Ministerstve vnútra SR.

novovznikajúca strana zbierala 16-tisíc podpisov asi tri týždne. Minimálne predpísaný počet je desaťtisíc. „Ministerstvo má tridsať dní, aby našu stranu zaregistrovalo, my už intenzívne pracujeme na našom septembrovom sneme,“ povedal Andrej Kiska pri odovzdávaní podpisov. 

Podľa exprezidentovych slov boli sami prekvapení, ako krátko im trvalo vyzbierať potrebný počet 10-tisíc podpisov, preto sa rozhodli vyzbierať ešte viac, ak by nastal nejaký problém s podpismi. 

pripravujú program

Exprezident Kiska sa okrem toho venoval aj uniknutej komunikácii medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom. Znova apeloval, že treba urobiť poriadok v prokuratúre a v polícii. Nekonkretizoval však zatiaľ ako to chce urobiť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite