Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Medzi Mostom-Híd a SMK sa črtá koalícia, rokovať majú v druhej polovici augusta

.redakcia .slovensko

Vládny Most-Híd stále rokuje s mimoparlamentnou SMK o dohode na spolupráci pred budúcoročnými parlamentnými voľbami.

Medzi Mostom-Híd a SMK sa črtá koalícia, rokovať majú v druhej polovici augusta SITA/Alexandra Čunderlíková Béla Bugár potvrdil informácie o črtajúcej sa spolupráci.

opätovne by sa mali predstavitelia strán stretnúť v druhej polovici augusta. Pre TASR to uviedol predseda Mosta-Híd Béla Bugár. „Koalícia sa črtá, ale aj my máme svoje podmienky,“ skonštatovala tlačová tajomníčka SMK Helena Fialová.

Most-Híd na pondelkovom rokovaní odovzdal predstaviteľom SMK základné podmienky strany pre spoluprácu. „Ak SMK k našim bodom zaujme stanovisko, opäť si sadneme za rokovací stôl, pravdepodobne v druhej polovici augusta,“ povedal Bugár pre TASR.

SMK už o podmienkach Mosta-Híd rokovalo, konečné stanovisko k nim zaujme až v polovici augusta. Aj SMK avizuje svoje podmienky. „Aj my predložíme určité naše zásady, ktoré by sme chceli dostať do konečnej zmluvy,“ povedala Fialová.

Podpredseda Mosta-Híd Ábel Ravasz v pondelok uviedol, že ak sa nepodarí s SMK dohodnúť, bude strana nútená ísť do volieb sama. Zdôraznil, že strany musia navzájom rešpektovať svoju identitu. „SMK je etnická strana, Most-Híd je skôr interetnická strana. Toto sa nemôže meniť,“ doplnil. Ďalšie dve maďarské strany, MKDA-MKDSZ a Maďarské fórum tvrdia, že prípadná spolupráca maďarských síl závisí od Mosta-Híd a SMK.

Okrem SMK má Most-Híd za sebou sériu rokovaní s MKDSZ-MKDA či Maďarským fórom. Vládna strana rokovala aj s mimoparlamentnou Šancou, Rómskou iniciatívou Slovenska a Slovenskou konzervatívnou stranou.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite