Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnera vypočúvajú v prípade falšovania listiny

.redakcia .slovensko

Ide o zmenku v hodnote viac ako milión eur.

Kočnera vypočúvajú v prípade falšovania listiny SITA/Diana Černáková Kočner zatiaľ v kauze ďalšej falošnej zmenky nie je obvinený.

na policajnom prezídiu v Bratislave vypočúvajú bývalého vplyvného podnikateľa Mariana Kočnera. Podľa Denníka N má ísť o kauzu falšovania cennej listiny v hodnote viac ako milión eur. Kočner mal na ňu vystaviť falošné potvrdenie, že zmenka je už uhradená, hoci dlh nikto neuhradil. A tak spomínaný milión ušetriť. 

Má ísť o dávny spor medzi Karolom Kállayom, Pavlom Jánošíkom a A. Gyurikom. 

„Potvrdzujem, že vypovedá ako svedok v trestnej veci, ktorá sa týka hospodárskej kriminality iných osôb. Ide o dlhodobo plánovaný úkon, pričom jeho svedeckú výpoveď nepovažujem za rozhodujúci dôkaz,“ priblížil Para.

Možnosť výsluchu v priestoroch Národnej kriminálnej agentúry na Račianskej ulici podľa Parových slov preukazuje, že Správa Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Leopoldov o údajných bezpečnostných rizikách, pre ktoré „musí byť súdne konanie presunuté do priestorov ÚVV Bratislava, len maskuje monitorovanie konzultácií Mariana K. s jeho obhajcami v ÚVV Leopoldov a v skutočnosti nie je žiadne riziko dané“.

Para tak opätovne tvrdí, že miestnosť č. 4 v ústave v Leopoldove, kde sa stretáva Marian Kočner s obhajcami, je monitorovaná. Začiatkom týždňa preto zvažuje procesné podanie súdu v súvislosti s novými zisteniami.

Podľa Paru obhajoba Mariana Kočnera viackrát požiadala Špecializovaný trestný súd, aby urobil nápravu, pokiaľ ide o konanie porady s klientom výlučne v miestnosti č. 4 ÚVV Leopoldov. Písomnú žiadosť o nápravu podal ešte v polovici júla. Namieta, že za takýchto podmienok sa nemôžu s klientom pripravovať na obhajobu.

Vedenie Zboru väzenskej a justičnej stráže aj Úrad špeciálnej prokuratúry v minulosti viackrát TASR informovali, že nemajú vedomosť o tom, že by miestnosť č. 4 bola monitorovaná.

Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek takmer za 70 miliónov eur. Vo väzbe je od konca júna 2018. Obvinený je aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite