Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Letecké dni na Sliači sú pripravené, prví účastníci priletia už zajtra

.redakcia .slovensko

Organizátori Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2019, ktoré sa uskutočnia v sobotu a nedeľu na letisku Sliač, privítajú prvých účastníkov už vo štvrtok.

Letecké dni na Sliači sú pripravené, prví účastníci priletia už zajtra Jakub Julény/SITA

„Infraštruktúra leteckých dní je takmer postavená. Na prílety a piatkové nácviky leteckých účastníkov sme pripravení. Vypracovali sme si rozvrhy a plány, aby sme zabezpečili ich plynulé prijatie a poskytli im všetko, čo sme sľúbili. Neočakávame zatiaľ žiadne výrazné zmeny. Z účastníkov, ktorých sme avizovali, zatiaľ nezrušil prílet nikto," uviedol výkonný riaditeľ MLD SIAF Ivan Hůlek.

Návštevníci sa tak môžu tešiť na 23 letových ukážok vo vzduchu a 21 kusov leteckej techniky na zemi. Na Sliač sa vráti talianska akrobatická skupina Frecce Tricolori so svojimi lietadlami MB339. Vo svojej premiére sa predstaví špička sólovej akrobacie - grécky Zeus Demo Team a poľský Tiger Demo Team s lietadlami F-16C Block 52+.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite