Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naživo zo súdu: Druhý týždeň pojednávania s Ruskom a Kočnerom. Tóth na súd nepríde

.matúš Baňovič .slovensko

Prokurátor Ján Šanta vytiahol komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom. Rusko stále opakuje, že všetci klamú a zavádzajú. Súdne pojednávanie bude trvať do stredy.

Naživo zo súdu: Druhý týždeň pojednávania s Ruskom a Kočnerom. Tóth na súd nepríde Boris Németh 30. júl 2019 Pezinok: Pavol Rusko sedí na lavici obžalovaných v súdnom pojednávaní o podozrivých zmenkách.

15:12 Súdne pojednávanie je na dnes ukončené. Ďakujeme za priazeň. Pozrite si vyjadrenia jeho aktérov po skončení.

 15:03 Sudca prerušil čítanie listinných dôkazov s tým, že pokračovať sa bude inokedy. Nie je jasné kedy. Oznámil, že sa polícii nepodarilo kontaktovať s Petrom Tóthom. Polícii povedal jeho syn, že Tóth je v zahraničí a nevie kedy sa má vrátiť. Nepríde ani Dučák, ktorý súdu oznámil, že je v zahraničí. „Zajtra sa môže pokojne stať, že žiadny svedok nepríde,“ povedal ku koncu pojednávania predseda senátu sudca Emil Klemanič.

14:53 Senát povolil obhajobe čítať celý dvanásť stranový dokument -genézu kauzy Gamatex. 

14:46 Obhajcovia stále čítajú zmluvu o prevode obchodného podielu medzi Ruskom a firmou ARJ, ktorá patrila podnikateľom Fiľovi a Kováčikovi.

14:33 Súd po krátkej prestávke pokračuje. Obhajcovia ďalej podrobne čítajú svoje listinné dôkazy.

14:16 Prokurátor Šanta podal námietku, že obhajcovia čítajú listiny, ktoré nesúvisia s prípadom a nie sú vecní. Narážal na to, že tak naťahujú čas. Sudca to odmietol, povedal že keď to obhajcovia považujú za nutné majú právo to prečítať. Vyhlásil krátku prestávku.

14:05 Obhajcovia stále čítajú listiny, ktoré sa týkajú kauzy Gamatex a obchodných vzťahov medzi Ruskom a Sylviou Volzovou. Jemný rozruch spôsobilo len upozornenie obhajcu, že nesprávne vyslovuje Volzovej meno.

13:46 V čítaní dôkazov pokračuje Martin Pohovej, obhajca Mariana Kočnera.

13:39 K dôkazom sa opäť vyjadruje Rusko. Hovorí, že v tejto krajine vie niekto vybaviť  aj úmrtný list na papieri. ,,To ešte neznamená, že ten človek zomrel." Naráža tak na to, že Markíza mala svoju hodnotu bez ohľadu na to, čo sa píše na papieri. 

13:30 Listinné dôkazy teraz začali čítať obhajcovia Ruska a Kočnera. 

13:27 Prokurátor ukončil čítanie dôkazov. Zopakoval, že zostáva už len prepis komunikácie medzi Kočnerom a Bödörom a tiež Kočnerom a Ághom. Senát o tom, či to pripustí ešte nerozhodol. Teraz sa k dôkazom opäť vyjadruje Rusko.

13:24 Šanta číta zmluvu o prevode obchodného podielu. V zmluva sa údajne píše, že Rusko vyhlasuje, že nevie o žiadnych skutočnostiach, ktoré by v budúcnosti znamenali záväzok pre Markízu.

13:15 Pokračuje súdne pojednávanie, prokurátor ďalej číta listinné dôkazy, potom budú čítať obhajcovia Pavla Ruska a Mariana Kočnera. Senát rozhodne o tom, či sa dnes bude čítať komunikácia medzi Kočnerom a Norbertom Bödörom.

12:02 Vyjadrenie advokáta televízie Markíza Daniela Lipšica počas prestávky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite