Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mistrík sa bráni pred Dankom: „Šéf NR SR šíri konšpiračné nezmysly​“

.ivana Šalgová .slovensko

Bývalý prezidentský kandidát Robert Mistrík reagoval na vyjadrenia Andreja Danka a uviedol, že s firmou Thermo Fischer o predaji dlhodobo rokovali. Dankove vyjadrenia považuje za dehonestáciu svojej odbornej práce.

Mistrík sa bráni pred Dankom: „Šéf NR SR šíri konšpiračné nezmysly​“ Branislav Bibel/SITA

spoluzakladateľ SaS a bývalý prezidentský kandidát Robert Mistrík založil v roku 1998 technologickú firmu HighChem. Nedávno ju odpredal spoločnosti Thermo Fischer. 

O predaji infromoval denník Nový Čas, ktorý túto transakciu spojil s Mistríkovou finančne nákladnou prezidentskou kampaňou, z ktorej v konečnom dôsledku odstúpil v prospech súčasnej prezidentky Zuzany Čaputovej. Tejto informácie sa chytil predseda Národnej rady Andrej Danko. Mistríkovo odstúpenie z kampane označil za záhadné a zárobok za predaj úspešnej etablovanej firmy za zázračný.

„Desaťnásobok čistého zisku ako kúpna cena je sen každého predávajúceho a to za firmu, ktorá má tržby údajne niečo nad milión eur ročne a za to dostať 7 miliónov eur? Tomu sa vraví predaj!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite