Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šanta chce zverejniť Kočnerovu komunikáciu. Začal sa druhý týždeň pojednávania v kauze zmeniek

.matúš Baňovič .slovensko

Súdne pojednávanie bude pokračovať až do stredy. Prokurátor vytiahol komunikáciu medzi Kočnerom a Norbertom Bödörom. Na súde by sa v pozícii svedkov mali objaviť bývalá ekonomická riaditeľka Markízy Radka Doehring a bývalý spolupracovník SIS Peter Tóth.

Šanta chce zverejniť Kočnerovu komunikáciu. Začal sa druhý týždeň pojednávania v kauze zmeniek Alexandra Čunderlíková/SITA

14:56 pozrite si vyjadrenia jednotlivých strán po dnešnom pojednávaní:

14:54 Súdne pojednávanie na dnes končí. Ďakujeme za priazeň.

14:45 Svedok Ján Kováčik, terajší prezident Slovenského futbalového zväzu a bývalý riaditeľ skrachovanej Forza Slovensko, na súd nepríde, poslal ospravedlnenie. Nepríde ani Sylvia Volzová, ospravedlnil ju jej advokát Roman Kvasnica. Účasť potvrdila bývalá finančná riaditeľka Markízy Radka Doehring.

14:42 Prokurátor Ján Šanta ide ďalej čítať listiny zo spisu. Dnes už žiaden svedok nepríde. 

14:39 Vystúpenie Pavla Ruska si vypočula aj svedkyňa Jarmila Grubjarová. Pred novinármi zopakovala, že Rada sa nechystala Markíze odňať licenciu alebo ju akokoľvek meniť. 

 14:32 Pavol Rusko skončil svoje emotívne vystúpenie o tom, ako chcel zabrániť  tomu, aby mala Markíza rovnaký osud ako VTV.  Celú jeho výpoveď spochybňuje advokátka Markízy.

14:21 ,,Nech je už Kočner v živote čokoľvek, nie je debil?" vykrikuje Rusko na súde. Naráža na to, že prevod licencie Markízy a celý plán, ako to urobiť, videli pri zrušení licencie VTV, ktorú pod svoju kontrolu dostal mafián Peter Steinhubel. Rusko tvrdí, že rovnakému modelu, ako s VTV, chceli zabrániť a Kočner to mal podobne pripravené. Podľa Ruska výsledkom malo byť to, že slovenské podsvetie ovládne médiá. Steinhubel VTV a Čongrády Markízu.

14:07 Pojednávanie pokračuje, Pavol Rusko stojí pred senátom pri tabuli. ,,Vážení, dovoľte mi povedať, že doteraz ste boli klamaní a zavádzaní," začal Rusko svoje vystúpenie a opäť vysvetľuje celú kauzu Gamatex a kreslí pritom na tabuľu. Pôsobí značne podráždene.

13:50 Sudcovia sa svedkyne pýtajú na Štefana Ágha, Siloša Pohanku a Sylviu Volzovú. Grubjarová hovorí, že hoci bola Volzová spolumajiteľkou, Rusko vystupoval aktívnejšie. Tým sa jej výsluch ukončil. 

Pred súd opätovne predstupuje Pavol Rusko, ktorý si pripravil aj tabuľu na písanie. Pojednávanie je na okamih prerušené.

13:45 „Ak by mala Rada pre vysielanie a retransmisiu v roku 2000 vedomosť o tom, že držiteľ licencie ručí za zmenky, malo by to vplyv na rozhodovanie Rady pre udelenie licencie?“ pýta sa Lipšic. „Určite by to malo zásadný vplyv,“ odpovedá Grubjarová.

13:43 Obhajca Mandzák navrhol, aby sa výsluch svedkyne odložil. Senát tomu nevyhovel. Mandzák pokračoval v kladení otázok. Po ňom sa pýta advokát Markízy Daniel Lipšic. 

13:33 Na súde je rušno. Obhajcovia Kočnera predložili ako dôkaz zápisnicu z Rady pre vysielanie a retransmisiu. Prokurátor to namieta, že takýto dôkaz teraz nemôžu pristúpiť a pracovať s ním. „Namietam, aby bola táto otázka v zápise súdu, musíme zabezpečiť rovnosť zbraní a korektnosť. Nemali sme možnosť sa s ňou oboznámiť.“

Súd vyhovel námietke prokuratúra, obhajcovia tak nemôžu teraz pracovať s týmto dôkazom.

13:21 „Čo bolo tým konečným riešením celej tejto kauzy podľa vás,“ pýta sa Šanta Grubjarovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite