Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Truban si spoluprácu s Igorom Matovičom predstaviť nevie

.redakcia .slovensko

Líder koalície PS/Spolu Michal Truban hovorí, že spolupráca s I. Matovičom bude náročná.

Michal Truban si spoluprácu s Igorom Matovičom predstaviť nevie Braňo Bibel/SITA

michal Truban, líder koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko (PS) a Spolu, si myslí, že spolupráca so šéfom OĽaNO Igorom Matovičom bude náročná. Priznáva, že si to predstaviť nevie, pretože si nemyslí, že Matovič dokáže zmeniť svoj dlhoročný štýl politiky. Vysvetlil, že starých a nových politikov nerozlišuje na základe veku či dĺžky politickej kariéry.

„Úprimne poviem, že si to neviem predstaviť, bude to náročné. Nepoznám ho dobre, ale nemyslím si, že sa dokáže zmeniť, keď takúto politiku robí dlhé roky,“ uviedol Truban v súvislosti s možnou spoluprácou s Matovičom. 

Matovič na tento komentár reagoval na sociálnych sieťach:

Podľa Trubanových slov označenie pre starých a nových politikov nie je o tom, kto je ako dlho v politike.

V tejto súvislosti sa mu aj líder Sme rodina Boris Kollár javí ako starý politik, pretože sa podľa jeho slov vyjadruje agresívne až extrémisticky a je proti spájaniu. Hnutie Sme rodina sa tak podľa jeho slov vylučuje zo spolupráce samo, a to politikou, akú robí.

Predseda Spolu-OD Miroslav Beblavý podľa jeho slov dokázal, že vie spolupracovať a keď je potrebné, dokáže dať ego bokom. „Bol ochotný prenechať líderstvo niekomu inému z inej strany v rámci koalície. Presne takéto činy majú robiť noví politici a sú potrebné, aby prišla zmena,“ doplnil Truban. Zdôraznil, že ich koalícia stojí na pevnom základe.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite