Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výbor pod vedením Ľubomíra Galka preverí bezpečnostnú previerku pre Bonul

.sita .slovensko

Vznikajúca strana exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí dnes odovzdala podnet pre poslancov NR SR, aby preverili udelenie bezpečnostnej previerky spoločnosti Bonul, podobný postup zvolila aj Nadácia Zastavme korupciu.

Výbor pod vedením Ľubomíra Galka preverí bezpečnostnú previerku pre Bonul SITA/Jana Birošová Ľubomír Galko (SaS).

pre bezpečnostnú previerku firme Bonul dnes telefonoval s riaditeľom Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romanom Konečným predseda kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ Ľubomír Galko (SaS). Ako ďalej informoval hovorca strany Róbert Buček, Galko potvrdil, že Bonulu bezpečnostný úrad udelil previerku ešte počas bývalého vedenia úradu, konkrétne 6. septembra 2018. „Uvedená informácia ma prekvapila, lebo už v tom čase existovali informácie, ktoré vrhali tieň pochybností na túto spoločnosť,“ uviedol podľa tlačovej správy Galko. Prisľúbil, že podnetom, ktoré Nadácia Zastavme korupciu aj vznikajúca strana Za ľudí poslali, sa výbor pod jeho vedením bude venovať.

SaS informovala, že Galka v pondelok kontaktovala riaditeľka nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková. Oznámila mu, že zasiela na Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti NBÚ žiadosť o preverenie udelenia bezpečnostnej previerky firme Bonul.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite