Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Galek vyzval Pellegriniho, aby odvolal šéfa ÚRSO Ľubomíra Jahnátka

.redakcia .slovensko

Na odvolanie predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Ľubomíra Jahnátka vyzval v utorok premiéra Petra Pellegriniho opozičný poslanec Karol Galek. Chce poukázať na závislé konanie úradu a dať podnet na začatie konania o odvolaní súčasného predsedu ÚRSO.

Poslanec Galek vyzval Pellegriniho, aby odvolal šéfa ÚRSO Ľubomíra Jahnátka SITA/Diana Černáková Ľubomír Jahnátek.

podľa neho je to v záujme spotrebiteľov a nižších cien elektriny. „Na čele nezávislého úradu nemôže stáť osoba, ktorá koná na príkazy nejakých oligarchov alebo politikov a poškodzuje tak všetkých spotrebiteľov,“ povedal Galek.

Poslanec za vládny Smer-SD Maroš Kondrót predložil do parlamentu návrh zákona o regulácii v sieťových odvetviach. Podľa Galeka mal ním českému premiérovi Andrejovi Babišovi „prihrať úľavu sedem miliónov eur z platenia jednej z taríf v cene elektriny.“ Opozičný poslanec ďalej povedal, že rozprava k tomuto návrhu bude zrejme otvárať septembrovú schôdzu Národnej rady SR. 

Galek spomenul zverejnené vyjadrenia poslanca Kondróta v médiách, že mu to posunuli z Ministerstva hospodárstva SR, ale vypracovali odborníci z ÚRSO.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite