Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na výročie Nežnej revolúcie vás nepotrebujeme. Odkazujú politické strany Matovičovi

.martina Bednárová .matúš Baňovič .slovensko

Igor Matovič (OĽaNO) na šesť dní počas výročia revolúcie v roku 1989 obsadil časť centra hlavného mesta. Myslí si, že je to v poriadku, Iniciatívu Za slušné Slovensko obvinil z klamstva.

Na výročie Nežnej revolúcie vás nepotrebujeme. Odkazujú politické strany Matovičovi SITA/Branislav Bibel Matovič odmieta prenechať rezervovanú časť hlavného mesta pamätníkom a občianskym organizáciám.

Aktualizované.

Oficiálne som podal žiadosť, nemienim zarezervované miesto prenechať Iniciatíve Za slušné Slovensko. Už som to raz spravil,“ povedal na zvolanej tlačovej konferencii líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Na zhromaždenie, ktoré organizuje na Námestí SNP v Bratislave, chce pozvať všetkých. „Nezáleží na tom, či sú to voliči Smeru, SNS, alebo nášho hnutia. Ľudia, čo si v novembri 1989 vybojovali slobodu, volili aj tieto strany,“ dodal. 

Igor Matovič zvolal tlačovku:

Politici jednotlivých strán si uctia pamiatku revolúcie kladením vencov či zúčastnením sa na oficiálnych akciách. Igor Matovič sa rozhodol pre iný druh úcty – pamätné námestie si dokonca rezervoval vo veľkom predstihu.

obsadil všetky termíny

Tridsiate výročie Nežnej revolúcie je veľký deň, ktorý si chcú uctiť občianske združenia aj samotní pamätníci revolúcie. „Keď sme v júni prišli na Obecný úrad Bratislava - Staré Mesto, nemohli sme si zarezervovať Námestie SNP ani na jeden z dní revolúcie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite