Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod Bratislavským hradom vznikne nová štvrť. Niektorí poslanci sa obávajú o výhľad na Hrad

.matúš Baňovič .slovensko

Do konca roku 2024 by mala pri nábreží Dunaja vzniknúť nová obytná štvrť. V oblasti Vydrica sľubuje developer 450 bytov. Niektorí mestskí poslanci sa obávajú narušeného výhľadu a nedostatku zelene.

Pod Bratislavským hradom vznikne nová štvrť. Niektorí poslanci sa obávajú o výhľad na Hrad SITA/Vydrica development Architekti uvažujú, ako by sa dalo toto územie bezbariérovo prepojiť s Bratislavským hradom.

v stredu podvečer sa v bratislavskom Primaciálnom paláci konala verejná prezentácia developerského projektu Vydrica. Na historickom území hneď vedľa Mosta SNP chce investor vybudovať obytnú štvrť, ktorá bude prepojená so Starým Mestom. Hovorí, že pôjde vyslovene o pešiu zónu. Priestor, kde bude štyristopäťdesiat bytov a sedemsto podzemných parkovacích miest, sa však nie všetkým pozdáva. 

Pani Takáčová sa narodila vo Vydrici pred viac ako sedemdesiatimi rokmi. Hovorí, že spočiatku sa jej oživenie tohto priestoru páčilo, no ako rodáčka sa tam nebude vracať. „To obsadenie pripomína Monte Carlo a nie Vydricu. Dosť ťažko sa tam bude prechádzať, keď tam budú bývať len vyvolení. Tomuto miestu sa budem vyhýbať, a nie vyhľadávať ho. Človek sa tam nemôže cítiť dobre.“

SITA/Vydrica development

Developer, ktorého zastupuje predseda predstavenstva Vydrica, a.s., Peter Kavecký pani Takáčovej oponuje. Hovorí, že predsa aj v neďalekom Starom Meste bývajú majetnejší ľudia, pretože tak je nastavený trh. Korzo však patrí všetkým a chcú, aby to tak bolo aj v ich novom projekte. Na pešej zóne nebudú žiadne autá, tie budú hneď po odbočení do tejto lokality nasmerované do podzemnej garáže.

Dopĺňa ho hlavný architekt projekt Juraj Benetin. Podľa neho je ich zámerom na mieste vybudovať aj remeselnú uličku, kde budú ponúkať menšie priestory pre rôznych umelcov a remeselníkov, ktorí tu budú mať svoje prevádzky. Sľubujú takmer desaťtisíc štvorcových metrov  pre rôzne gastro, kultúrne a iné remeselné prevádzky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite