Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keby bol na Kiskovom mieste Danko, výhod by sa vzdal

.redakcia .slovensko

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko by sa na mieste exprezidenta Andreja Kisku vzdal prezidentských výhod, pokiaľ chce ďalej pôsobiť v politike. Povedal to na tlačovej konferencii, pri ktorej novinárov oboznámil s podrobnosťami výstavby stožiara pred NR SR.

Keby bol na Kiskovom mieste Danko, výhod by sa vzdal Jana Birošová/SITA

ďalšie užívanie prezidentských výhod a titulov je podľa Andreja Danka morálnou otázkou na Andreja Kisku. „Keby som bol ja na jeho mieste, výhod sa vzdám,“ povedal. 

K téme sa vyjadril v reakcii na iniciatívu poslanca Petra Kresáka (Most-Híd), ktorý by chcel obmedziť bývalým prezidentom pôsobiacim v iných ústavných funkciách ich prezidentské výhody. Danko vníma Kresákov zámer ako jeho čisto osobnú záležitosť. 

Exprezident Kiska v reakcii na Kresákove vyjadrenia uviedol, že by nechcel poberať dva platy a ak by niečo také nastalo, peniaze by rozdal rodinám v núdzi podobne, ako to robil počas svojho pôsobenia v paláci.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite