Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd v nedeľu rozhodne o osude holandských a poľských futbalových fanúšikov

.redakcia .slovensko

Polícia obvinila za stredajšie výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní.

Súd v nedeľu rozhodne o osude holandských a poľských futbalových fanúšikov KR PZ Bratislava/SITA 10. júl 2019 Bratislava: Polícia počas zásahu po bitke a výtržnostiach zahraničných futbalových fanúšikov na Ventúrskej ulici v Starom Meste.

o obžalobe prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I voči siedmim futbalovým fanúšikom, ktorí sa v stredu večer 10. 7. v centre Bratislavy dopustili bitky a výtržností, bude sudca Okresného súdu (OS) Bratislava I rozhodovať v nedeľu 14. 7. od 13-ej.

Hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak informoval že, rozhodovanie bude neverejné. Do budovy súdu v Justičnom paláci počas víkendu nie je možný vstup. O rozhodnutí súdu bude preto  informovať hovorca KS v Bratislave. Sudca spomínaný termín určil na nedeľu po naštudovaní veci a aj po dohode s prokurátorom a obhajcami.

Polícia obvinila za výtržnosti na Ventúrskej ulici v Bratislave siedmich ľudí, z toho štyroch občanov Holandska a troch občanov Poľska. Obvinení boli eskortovaní do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní. 

Policajti v rámci objasňovania tohto skutku žiadajú o pomoc všetkých, ktorí si udalosť natáčali mobilom, aby záznam poskytli na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici. V rámci trestného konania sa v súčasnosti zisťuje aj počet poškodených a rozsah spôsobenej škody.

Po stredajšej bitke na Ventúrskej ulici polícia zadržala a zaistila celkom 107 osôb, z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranených bolo podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. 

Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový (11. 7.) futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite