Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd SR zamietol sťažnosť prokurátora v prípade šekov Mariana Kotlebu

.redakcia .slovensko

Senát Najvyššieho súdu SR v stredu na svojom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý na jeseň minulého roka zamietol obžalobu na predsedu ĽS NS Mariana Kotlebu v kauze šekov pre chudobných.

Najvyšší súd SR zamietol sťažnosť prokurátora v prípade šekov Mariana Kotlebu SITA/Alexandra Čunderlíková

súd sa stotožnil s názorom súdu prvého stupňa pokiaľ ide o procesné pochybenie týkajúce sa porušenia obhajobných práv obvineného. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Senát NS SR, ktorý rozhodoval o sťažnosti prokurátora ÚŠP Generálnej prokuratúry SR proti uzneseniu ŠTS, sa stotožnil s názorom súdu prvého stupňa len pokiaľ ide o procesné pochybenie, týkajúce sa porušenia obhajobných práv obvineného Mariána K. Senát sa nestotožnil s názorom samosudkyne vo veci doplnenia dokazovania. Ide o hmotnoprávne ustanovenie, pre ktoré nemôže súd obžalobu neprijať a vrátiť vec prokurátorovi. Na záver je potrebné dodať, že v danej veci sa vyskytla nová skutočnosť, ktorou je nález Ústavného súdu SR z 9.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite