Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarské fórum sa s Mostom nedohodlo. Ďalej rokovať nebudú

.redakcia .slovensko

Mimoparlamentná strana Maďarské fórum sa zatiaľ nedohodla s koaličným Mostom-Híd na spolupráci pred budúcoročnými parlamentnými voľbami. Povedal to predseda Maďarského fóra Zsolt Simon po spoločných rokovaniach strán.

Maďarské fórum sa s Mostom nedohodlo. Ďalej rokovať nebudú Branislav Bibel/SITA

maďarské fórum podľa neho nemá záujem ísť na kandidačnú listinu Mosta-Híd.

Zmysel by podľa neho mala spoločná kandidačná listina, na ktorej by sa spojili štyri maďarské strany (okrem Mosta-Híd a MF aj SMK a MKDA-MKDSZ). MF teda podľa Simona s Mostom-Híd ďalej rokovať nebude, pokiaľ sa nezmení postoj Mosta-Híd. 

Ako povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár, strana sa nevzdá spolupráce väčšinového národa s národnostnými menšinami. Politika založená na multietnickom princípe má podľa Bugára opodstatnenie aj do budúcnosti.

„Pokiaľ by sme šli na kandidátke Mosta-Híd, ako to navrhuje Most, je to pre nás neakceptovateľné,“ povedal Simon pre TASR. Predstava Mosta-Híd je podľa Simona otvorenie svojej kandidačnej listiny nielen pre maďarské politické strany, ale aj pre ďalšie etnické skupiny, ako aj slovenské strany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite