Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mizík je nevinný. Najvyšší súd potvrdil oslobodzujúci rozsudok

.matúš Baňovič .slovensko

Poslanec kotlebovej ĽS NS Stanislav Mizík dnes neprišiel na pojednávanie Najvyššieho súdu.Ten rozhodoval o spornom statuse, ktorý poslanec zverejnil v januári 2017. Kádroval v ňom ľudí vyznamenaných prezidentom Andrejom Kiskom.

Mizík je nevinný. Najvyšší súd potvrdil oslobodzujúci rozsudok Marek Mrviš/SITA

senát Najvyššieho súdu pod vedením Martina Piovartsyho nevyhovel odvolaniu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Mizíka tak oslobodil a potvrdil minuloročné rozhodnutie Špecializovaného súdu.

Mizíka na dnešnom súdnom pojednávaní v neprítomnosti zastupoval len advokát Tomáš Rosina, ktorý kotlebovcov pravidelne obhajuje.

Poslanec Stanislav Mizík čelil obžalobe pre status na sociálnej sieti, v ktorom kritizoval udelenie štátnych vyznamenaní prezidentom Andrejom Kiskom. Kádroval v ňom osoby podľa náboženského vierovyznania, upozorňoval na ich židovský pôvod. Zaútočil tak napríklad na Evu Mosnákovú, ktorá prežila holokaust, na historika Ivana Kamenca alebo na českého režiséra Juraja Herza. Pod statusom bol podpísaný ako jeho autor.

Podľa obžaloby tým tieto osoby znevážil a dopustil sa ich hanobenia pre ich zdanlivú príslušnosť k rase alebo pre ich náboženské presvedčenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite