Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Veronika Remišová podáva prvý podnet na NKÚ v drese Za ľudí

.redakcia .slovensko

Vznikajúca strana Za ľudí podáva podnet na Najvyšší kontrolný úrad, aby preveril tender na nový systém identifikátorov fyzických osôb, ktorý má nahradiť rodné čísla. Ministerstvo vnútra, ktoré novú legislatívu pripravuje, podľa Veroniky Remišovej neposkytlo žiadny odhad nákladov na tieto zmeny.

Veronika Remišová podáva prvý podnet na NKÚ v drese Za ľudí Alexandra Čunderlíková/SITA

bývalá dvojka OĽaNO tiež vyzvala premiéra Petra Pellegriniho, aby zabezpečil, že vláda nebude pokračovať v rušení rodných čísel a zavádzaní nových identifikátorov. Remišová nesúhlasí s tým, aby sa veľká zákazka riešila tesne pred parlamentnými voľbami.

„Keďže ministerstvo zjavne pokračuje v niektorých veľmi drahých, nákladných tendroch, podávame podnet na NKÚ, aby preveril špeciálne tento tender, ale aj ďalšie aktuálne tendre ministerstva vnútra,“ povedala Remišová na tlačovej konferencii.

„Rezort vnútra podľa Remišovej podpísal zmluvu s dodávateľom systému identifikátorov už v roku 2014, pričom vtedy neexistovala potrebná legislatíva. Analyzovali sme zmluvy s dodávateľom. Chýbajú súťažné podklady a preto žiadame ministerku, aby okamžite súťažné podklady zverejnila,“ povedala Remišová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite