Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tretí blok Mochoviec sa predraží a bude najskôr budúci rok vo februári

.redakcia .slovensko

Dostavba tretieho bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach sa predraží o ďalších 270 miliónov eur. Skonštatovali to poslanci Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti, ktorí sa boli pozrieť na priebeh prác.

Tretí blok Mochoviec sa predraží a bude najskôr budúci rok vo februári Martin Havran/SITA

podľa predsedníčky výboru Jany Kiššovej (SaS) navyše ani najnovšie termíny a čísla rozpočtu nemusia byť konečné. „Neteší nás, že ten termín dostavby sa neustále posúva. Boli sme tu takto v septembri, kedy bolo spustenie tretieho bloku plánované na druhý kvartál tohto roku, dnes máme tretí kvartál a stále to spustené nie je. Najbližší komunikovaný termín je február budúceho roku a už teraz sú tu také opatrné vyjadrenia, či bude dodržaný,“ skonštatovala Kiššová.

Člen výboru pre hospodárske záležitosti Karol Galek (SaS) pripomenul, že s dostavbou tretieho bloku elektrárne mešká aj dostavba jej štvrtého bloku. „Už tu máme 11. predĺženie termínu. Treba si uvedomiť, že dôležitá je celá dostavba, pretože bez toho štvrtého bloku elektráreň v Mochovciach nebude nikdy rentabilná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite