Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O povolebnej spolupráci rokujú aj Maďarské fórum a SMK

.redakcia .slovensko

K rokovaniam o povolebnej spolupráci sa už zapojili aj mimoparlamentné strany Maďarské fórum (MF) a Strana maďarskej komunity (SMK). Ich rozhovory o spolupráci budú pokračovať 15. júla. Strany sa tiež zhodli na tom, že maďarská komunita nemôže zostať bez parlamentného zastúpenia.

O povolebnej spolupráci rokujú aj Maďarské fórum a SMK Branislav Bibel/SITA

strany sa zhodli na tom, že vylučujú spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS. Informoval o tom aj predseda MF Zsolt Simon. 

SMK na stretnutí predstavila svoj návrh na vytvorenie volebnej strany. Maďarské fórum má o ňom podľa Simona rokovať v rámci svojich štruktúr.

Rokovanie sa podľa predsedu MF viedlo v duchu otvorenosti a úprimnosti s cieľom nájsť riešenie pre voličov. „Zúčastnené strany prejavili ochotu spolupracovať v záujme docielenia toho, aby voliči maďarskej národnosti a maďarsky cítiaci voliči mali zastúpenie v parlamente po voľbách v roku 2020,“ uviedol Simon.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite