Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mladým uvažujúcim o samovražde budú na internete pomáhať odborníci

.redakcia .slovensko

Psychológovia z internetovej linky dôvery IPčko.sk spustili portál Chcemsazabit.sk na pomoc mladým ľuďom rozmýšľajúcim o samovražde.

Mladým uvažujúcim o samovražde budú na internete pomáhať odborníci pixabay

psychológovia chcú, aby táto stránka bola prvá, ktorú nájdu na internete ľudia hľadajúci informácie o tom, ako ukončiť svoj život. „Chceme, aby našli odbornú pomoc jednoducho a rýchlo,“ povedal psychológ Marek Madro.

Nový portál ponúka možnosť okamžite sa spojiť s odborníkom, ktorý je pripravený zasiahnuť a zachrániť zúfalému človeku život. „Portál poskytuje aj kvalitné informácie o tom, ako dočasne prekonať úzkosť, či informácie pre blízkych a odborníkov. Budeme ho neustále dopĺňať a aktualizovať,“ priblížil Madro. 

Psychológovia z IPčko.sk touto činnosťou reagujú aj na alarmujúce štatistiky. Od začiatku roka 2019 zaznamenali nárast kontaktov so zúfalými tínedžermi. K téme samovraždy sa prihlásilo o 21 percent ich klientov viac než minulý rok. „Od začiatku tohto roka naši odborne vyškolení psychológovia hovorili o samovražde s mladými ľuďmi celkom až 913-krát, z toho 301-krát išlo o akútnu krízovú situáciu, keď bol ohrozený ich život a zdravie,“ podotkol Madro.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite