Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V DPB zbavili riadiacej funkcie Janošťákovú pôsobiacu vo firme s Antoninom Vadalom

.redakcia .slovensko

Kataríne Janošťákovej zrušili vo štvrtok 27. júna poverenie na dočasné riadenie ekonomického úseku mestského Dopravného podniku Bratislava (DPB). Potvrdil to primátor Bratislavy Matúš Vallo i samotný podnik.

V DPB zbavili riadiacej funkcie Janošťákovú pôsobiacu vo firme s Antoninom Vadalom SITA/Branislav Bibel

stalo sa tak po medializovaných informáciách, podľa ktorých je Janošťáková od roku 2010 spoločníčkou i konateľkou vo firme Mirabella s talianskym podnikateľom Antoninom Vadalom a v roku 2017 mala ako hlavná účtovníčka zodpovedať za kontrolu a schvaľovanie faktúr za „predražené náhradné dielce“.

Janošťákovú na dočasné riadenie ekonomického úseku poverilo súčasné dočasné vedenie DPB, ktoré navrhol primátor Matúš Vallo a schválilo ho mestské zastupiteľstvo. „Ja som doteraz nevedel, že také meno a taká osoba existuje,“ argumentoval vo štvrtok Vallo. Oznámil však, že Janošťákovej bolo zrušené poverenie na dočasné riadenie ekonomického úseku DPB. „Mal som s dočasným šéfom predstavenstva DPB Michalom Dekánkom diskusiu a vo štvrtok jej bolo zobraté poverenie na túto riadiacu funkciu,“ spresnil primátor.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite