Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anna Verešová: Prenasledovanie pre vieru rastie, vláda by mu mala venovať pozornosť

.redakcia .slovensko

Prenasledovanie pre vieru je podľa predsedníčky parlamentného ľudskoprávneho výboru Anny Verešovej (nezaradená) na vzostupe.

Anna Verešová: Prenasledovanie pre vieru rastie, vláda by mu mala venovať pozornosť SITA/Marko Erd

v 21. storočí je každý dvanásty človek vo svete prenasledovaný pre svoju vieru,“ povedala na piatkovej tlačovej konferencii. Vyzvala preto parlament, aby chránil náboženskú slobodu. Výbor predložil na júnovú schôdzu Národnej rady SR návrh uznesenia o ochrane slobody náboženstva alebo viery a pomoci prenasledovaným kresťanom a iným náboženským komunitám vo svete. O uznesení má plénum hlasovať na septembrovej schôdzi.

Cieľom uznesenia je vyjadrenie solidarity všetkým prenasledovaným pre vieru kdekoľvek vo svete. „Zvlášť je dôležité hovoriť o prenasledovaní kresťanov, ktorí sú najprenasledovanejšou komunitou,“ uviedla Verešová s tým, že v uznesení sa nepíše len o kresťanoch, ale upozorňuje aj na všetky ostatné náboženské komunity, ktoré sú prenasledované pre svoju vieru.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite