Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Beblavý: Danko je nielen zúfalý, ale aj babrák, zmena financovania sa nás nedotkne

.ivana Šalgová .slovensko

Predseda NR SR Andrej Danko presadil zmenu financovania politických strán. Varoval pred PS/Spolu, tých sa zmena priamo nedotkne.

Beblavý: Danko je nielen zúfalý, ale aj babrák, zmena financovania sa nás nedotkne Branislav Bibel/SITA

nový zákon o financovaní volebných kampaní parlament schválil rekordne rýchlo. Novela má limitovať financovanie politických strán a ich kampane a tiež sprísniť pokuty.  Zákon vyšiel z dielne strany SNS, pozmeňovacím návrhom prispela aj opozičná Sme rodina. 

Krátko po hlasovaní v parlamente dal Andrej Danko vyhlásenie, v ktorom povedal: „Predsa si nikto neželá, aby politická strana niekomu patrila. Nikto nechce, aby Slovensko riadili tak, ako súkromné firmy riadia niektorí ľudia. “ Povedal tiež, že politické strany by nemali byť akciovými spoločnosťami alebo investíciami súkromníkov, ktorý potom riadia politikov.

Poukázal aj na príklad pána Mistríka, ktorý sa vzdal svojej prezidentskej kandidatúry a ktorého viackrát vyzýval, aby zverejnil ako svoju kampaň financoval. Nie je podľa neho reálne, aby z kampane, do ktorej vložil množstvo financií, bezodplatne odstúpil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite