Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia navrhla finančné limity pre strany, opozícia hovorí o obmedzovaní

.redakcia .slovensko

Financovanie volebnej kampane by sa malo upraviť. Zmeny sa majú dotknúť tretích strán, ktoré by mali skončiť.

Koalícia navrhla finančné limity pre strany, opozícia hovorí o obmedzovaní SITA/Branislav Bibel

vyplýva to z novely zákona o volebnej kampani, o ktorej by mali poslanci rokovať ešte na aktuálnej schôdzi v zrýchlenom režime. O prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní žiada Národnú radu SR vláda, ktorú o to požiadali poslanci. Vláda odôvodňuje žiadosť o skrátené konanie možným ohrozením základných ľudských práv a slobôd, ako aj politických práv.

Poslanci, ktorí novelu presadzujú, chcú vytvoriť rovnaké súťažné podmienky pre politické strany a politické hnutia súperiace vo voľbách o hlasy voličov. „Vo voľbách by sa mali politické strany uchádzať o dôveru voličov predovšetkým svojím programom, politickou činnosťou a cieľmi tejto činnosti, nie len vynakladaním finančných prostriedkov na volebnú kampaň využívaním moderných marketingových nástrojov a obchádzaním ustanoveného limitu na volebnú kampaň prostredníctvom tzv.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite