Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka vymenovala piatich rektorov vysokých škôl

.redakcia .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v stredu v Prezidentskom paláci v Bratislave piatich rektorov vysokých škôl, medzi nimi napríklad nového rektora Trnavskej univerzity v Trnave.

Prezidentka vymenovala piatich rektorov vysokých škôl SITA/Kancelária prezidentky SR Prezidentka uviedla, že praje štyrom novým rektorom a jednej rektorke veľa energie, odvahy a úspechov.

čaputová vo svojom prejave poukázala na to, že rektori bez rozdielu, kde ich univerzita či vysoká škola sídlia, majú jedno spoločné. Ide o obrovskú zodpovednosť voči spoločnosti.

Prezidentka uviedla, že praje štyrom novým rektorom a jednej rektorke veľa energie, odvahy a úspechov. „Veľa energie preto, lebo o najvyšších akademických funkcionároch na Slovensku sa dlho hovorí, že sú krízovými manažérmi. Kým veľké firmy si na zvládnutie kritických situácií najímajú špecialistov, vy to budete musieť zvládnuť vlastnými silami,“ poznamenala hlava štátu. 

Popriala im, aby energiu nevyčerpali len na riešenie havarijných situácií, ale aby im podstatná časť z nej zostala na zvyšovanie pedagogickej, vedeckej či umeleckej činnosti univerzít a vysokých škôl.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite