Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci opäť zvolili len jedného kandidáta, vybrali Editu Pfundtner

.matúš Baňovič .slovensko

Poslanci Národnej rady aj napriek dohodám zvolili v tajnej voľbe len jednu kandidátku na post ústavného sudcu. Je ňou Edita Pfundtner. Hlasovanie o ostatných kandidátoch sa presúva na september. Kandidáti Dula a Melicher voľbou neprešli len o dva hlasy.

Poslanci opäť zvolili len jedného kandidáta, vybrali Editu Pfundtner SITA/Branislav Bibel/SITA

kandidátka prešla aj vďaka siedmim hlasom opozičnej strany Sme rodina. Inak by nebola zvolená ani ona.

Béla Bugár sa spolu s poslancom Bastrnákom počas dňa vyjadrili, že koaliční partneri sa na dopoludňajšej porade zhodli na piatich kandidátoch. Ich slová potvrdil na tlačovej konferencii aj Andrej Danko.

Béla Bugár počas hlasovania upozorňoval poslancov, aby hlasovali správnym spôsobom: „Krížikujte piatich a nie šiestich, lebo už sa aj niečo také stalo. Voľte maximálne piatich kandidátov.“

„Mnohé hlasovacie lístky mali zaškrtnuté len dve alebo tri mená. Zhoda medzi opozíciou a koalíciou bola zrejme žiadna,“ povedal po voľbe poslanec za opozičnú SaS Martin Klus

Novozvolená kandidátka Edita Pfundtner pôsobí ako štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a do voľby ju navrhla Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave.

„Aj keď nemám bohatú publikačnú činnosť, verím, že do cieľa dobehnem a za svoj výkon sa nebudem musieť hanbiť. Funkciu chcem vykonávať s obrovskou dávkou ľudskosti, odvahy, s rešpektom a schopnosťou počúvať, netolerujúc vnútorné ani vonkajšie tlaky,“ povedala Edita Pfundtner 22. marca na prvom vypočutí pred poslancami Ústavnoprávneho výboru NR SR.

Minulý týždeň zvolili poslanci tiež len jedného kandidáta, a to Radoslava Procházku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite