Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Budú môcť Slováci voliť zo zahraničia? Ešte v tomto roku by mohla byť prijatá novela volebného zákona

.redakcia .slovensko

Novela volebného zákona umožňujúca Slovákom v zahraničí voliť v budúcich prezidentských voľbách aj na zastupiteľských úradoch SR by mohla byť prijatá ešte počas roka 2019. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to naznačila na tlačovom brífingu počas svojej štvrtkovej oficiálnej návštevy Českej republiky.

Budú môcť Slováci voliť zo zahraničia? Ešte v tomto roku by mohla byť prijatá novela volebného zákona SITA/Kancelária prezidenta SR Zuzana Čaputová sa na svojej prvej zahraničnej ceste stretla s prezidentom Milošom Zemanom.

plne sa stotožňujem s tým, že občania SR žijúci v zahraničí by mali mať právo voliť v prezidentských voľbách bez toho, aby museli cestovať na Slovensko," uviedla Čaputová. S myšlienkou umožniť legislatívnou úpravou voľbu na zastupiteľských úradoch v zahraničí sa podľa nej stotožňuje aj predseda vlády SR Peter Pellegrini. „Zhodli sme sa, že takáto zmena je zmysluplná, a dokonca pán premiér vyjadril presvedčenie, že ešte počas tohto kalendárneho roka by takáto zmena právnej úpravy mohla byť prijatá v parlamente," dodala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite