Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ku Kiskovej strane sa vyjadrujú politickí oponenti

.matúš Baňovič .slovensko

Andrej Kiska dnes predstavil svoju novú stranu Za ľudí. Svoj názor na ňu už vyjadrujú opoziční aj koaliční lídri parlamentných strán aj možní budúci spojenci.

Ku Kiskovej strane sa vyjadrujú politickí oponenti Peter Rusko/SITA

k novému projektu Andreja Kisku sa na sociálnej sieti začali vyjadrovať takmer všetci lídri demokratickej opozície. Ako hovorí Alojz Hlina, jej založeniu netlieska, podobne sa už dlhší dčas vyjadruje aj Richard Sulík, ktorý nazval Andreja Kisku rozbíjačom pravice. Avšak Sulík aj Hlina pripúšťajú, že im je táto strana blízka a vedia si s ňou predstaviť spoluprácu.

O niečo negatívnejší bol líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič. Ten sa tiež už skôr vyjadril o novej Kiskovej strane, že na scéne nie je potrebná. Práve Obyčajným ľudom hrozí, že prídu o veľa voličov, ktorí prejdú k novému subjektu. Andrejovi Kiskovi odkazuje, „že podrazom sa úprimná spolupráca nezačína.“ Naráža pritom na to, že by si Andrej Kiska vo svojej strane vedel predstaviť aj Veroniku Remišovú, poprednú členku OĽaNO.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite