Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko má v biznise výnimočne veľa žien

.redakcia .slovensko

Zastúpenie žien v biznise je na Slovensku väčšie, ako v okolitých štátoch. Predbehlo ho len Rakúsko.

Slovensko má v biznise výnimočne veľa žien pixabay

až 87 % firiem má vo svojom senior manažmente aspoň jednu ženu, čo v porovnaní s rokom 2012 predstavuje nárast o 21 %. Slovensko je súčasťou tohto pozitívneho trendu a predbehlo všetky okolité štáty okrem Rakúska. Vyplýva to zo štúdie poradenskej spoločnosti Grant Thornton.

Počas posledných piatich rokov sa zvýšil počet spoločností, ktoré majú v senior manažmente aspoň jednu ženu o 20 percentuálnych bodov (p.b.). Tempo sa zrýchlilo najmä v poslednom roku. O niečo menej optimizmu ukazuje pomer žien a mužov v seniorských pozíciách, v ktorých majú ženy celosvetovo iba 29 % zastúpenie.

Najnovšie dáta Eurostatu o zastúpení žien v biznise potvrdzujú dobrú pozíciu Slovenska. V rámci Európy patrí Slovensko s 24,1 % medzi krajiny s vyšším podielom žien v seniorských pozíciách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite