Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tunel pod Dunajom by mal byť funkčný v roku 2022

.redakcia .slovensko

Cesta pod Dunajom medzi obcami Vojka nad Dunajom a Kyselica sa stane realitou. Štátny podnik Vodohospodárska výstavba získal platné územné rozhodnutie a v pondelok vyhlási verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa.

Tunel pod Dunajom by mal byť funkčný v roku 2022 Alexandra Čunderlíková/SITA

prejazd prvých áut, cyklistov či prechod prvých chodcov by mal byť možný v roku 2022. Vyhlásil to minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) a generálny riaditeľ Vodohospodárskej výstavby (VV) Daniel Kvocera.

Tender na prebudovanie priepustu prívodného kanála Vodného diela Gabčíkovo pre cestnú dopravu by mal stáť 25 miliónov eur. Momentálne priepust slúži na odvádzanie priesakových vôd do ramennej sústavy Dunaja a má päť otvorov. Minister životného prostredia však podotkol, že už pri projektovaní vodného diela sa predpokladalo, že na odvádzanie priesakových vôd postačia tri otvory.

„Dva otvory môžeme využiť na prepravu osobných áut, chodcov i cyklistov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite