Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Mistrík nejde do politiky, neprijal Sulíkovu ponuku

.matúš Baňovič .slovensko

.týždňu to potvrdil predseda Slobody a Solidarity Richard Sulík.

Robert Mistrík nejde do politiky, neprijal Sulíkovu ponuku

prezidentský kandidát a vedec Robert Mistrík nebude v parlamentných stranách kandidovať za opozičnú stranu Sloboda a Solidarita. Potvrdil nám to predseda SaS Richard Sulík. 

„Viedli sme s Robertom Mistríkom rokovania, nakoniec sa rozhodol, že do politiky vôbec nepôjde,“ povedal Sulík.

„Áno je to tak. O politické dianie sa živo zaujímam, no momentálne sa na mňa navalilo veľa povinností, ktoré mi neumožňujú venovať sa naplno politickým aktivitám, vysvetľuje Robert Mistrík, prečo nakoniec nevstupuje do straníckej politiky.“

Mistrík mal k SaS blízko. V roku 2009 bol v jej petičnom výbore a pomáhal zbierať podpisy, bol jej zakladajúcim členom. Neskôr zo strany vystúpil.

Podľa Sulíka Mistrík odmietol aj ďalšie ponuky a nepôjde kandidovať za žiadnu politickú stranu. O Mistríkovi sa hovorilo aj ako o možnom členovi vznikajúcej strany Andreja Kisku.

Mistrík vstúpil do prezidentskej kampane s masívnou bilbordovou, neskôr aj audiovizuálnou kampaňou. Vo viacerých prieskumoch sa umiestňoval na popredných priečkach. Dohodol sa so Zuzanou Čaputovou, že ten, kto na tom bude krátko pred voľbami preferenčne horšie, odstúpi v prospech toho druhého.

Dlho to vyzeralo tak, že odstúpi práve Čaputová, ktorá bola ďaleko za Mistríkom. Dva mesiace pred voľbami zabodovala v televíznych diskusiách a Mistríka pomaly dobiehala. Ten sa nakoniec rozhodol, že odstúpi v jej prospech. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite