Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo Vadalovom prípade zrejme pochybila polícia

.redakcia .slovensko

V súvislosti s pôsobením Antonina Vadalu na Slovensku polícia eviduje podozrenie z trestného činu. Prípad bude riešiť Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra.

podľa informácií denníka Sme, ktorý sa odvolával na taliansku verejnoprávnu televíziu, údajne policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA napísala sériu listov, v ktorých okrem iného informovala organizáciu o tom, že Antonino Vadala vraj v rámci obchodovania s mäsom do Turecka, cez Balkán, aj pašoval drogy. Finančná správa denníku potvrdila, že pobočka colného úradu naozaj sídlila v priestoroch Vadalovej firmy.

„Odbor kontroly Prezídia Policajného zboru ukončil kontrolu so záverom, že okrem administratívnych pochybení mohlo dôjsť aj k spáchaniu trestného činu,“ povedala v utorok hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová. 

Vzhľadom na to bol prípad následne posunutý na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý sa k podrobnostiam, vzhľadom na utajenie nevyjadruje.

Situáciu chce na pôde parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť riešiť aj člen výboru Ľubomír Galko za prítomnosti ministerky vnútra Denisy Sakovej. „To, že je Vadala zavretý v Taliansku a čelí tam spravodlivosti, neznamená, že by sa policajti nemali pozrieť na možné pochybenia alebo až trestné činy svojich vlastných kolegov,“ povedal Galko.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite