Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Súd s Mazurekom začne v septembri

.redakcia .slovensko

Poslanec ĽS NS Milan Mazurek sa v septembri postaví pred senát Najvyššieho súdu v odvolacom konaní počas verejného zasadnutia. Minulý rok bol neprávoplatne odsúdený za extrémistické trestné činy na peňažný trest.

Súd s Mazurekom začne v septembri Branislav Bibel/SITA

milana Mazureka odsúdil 16. apríla minulého roku Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici na peňažný trest 5 000 eur. Ak ho nezaplatí, hrozí mu polročné väzenie. Verdikt nebol právoplatný, keďže sa voči nemu odvolal poslanec aj prokurátor, ktorý považoval trest za nízky.

Milana Mazureka obžalovali z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a zároveň z prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. 

Dôvodom boli jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.       

Milan Mazurek počas procesu tvrdil, že je nevinný a ak hovoril o „cigánskom terore na východe Slovenska“, myslel tým vysokú kriminalitu v osadách asociálov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite