pekári zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky, Poľska, Chorvátska a Rumunska diskutovali spoločne so zástupcami Medzinárodnej pekárenskej organizácie (UIBC) o problémoch, náprave či o možnostiach čerpania európskych dotácií na podporu pekárenského odvetvia.
„Všetky zúčastnené organizácie uvádzajú rovnaké problémy, ktoré sťahujú pekárenský sektor do straty. Týmito problémami sú nečisté obchodné praktiky, a to najmä neprimeraný tlak na nízke ceny zo strany silných hráčov v maloobchode, ale taktiež nárast spotreby mrazených produktov na úkor čerstvého pečiva, veľmi nízke mzdy, chýbajúce financie na investície a neatraktivita odvetvia pre mladých ľudí,“ uviedla Tatiana Lopúchová, predsedníčka Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov.