Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pekári sa sťažujú na kolabujúci stav svojho sektora

.redakcia .slovensko

Pekári strednej a východnej Európy majú za sebou medzinárodný samit. Zhodli sa na tom, že aktuálny ekonomický stav ich odvetvia aj samotných spoločností je dlhodobo neudržateľný.

Pekári sa sťažujú na kolabujúci stav svojho sektora Marko Erd/SITA

pekári zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky, Poľska, Chorvátska a Rumunska diskutovali spoločne so zástupcami Medzinárodnej pekárenskej organizácie (UIBC) o problémoch, náprave či o možnostiach čerpania európskych dotácií na podporu pekárenského odvetvia.  

„Všetky zúčastnené organizácie uvádzajú rovnaké problémy, ktoré sťahujú pekárenský sektor do straty. Týmito problémami sú nečisté obchodné praktiky, a to najmä neprimeraný tlak na nízke ceny zo strany silných hráčov v maloobchode, ale taktiež nárast spotreby mrazených produktov na úkor čerstvého pečiva, veľmi nízke mzdy, chýbajúce financie na investície a neatraktivita odvetvia pre mladých ľudí,“ uviedla Tatiana Lopúchová, predsedníčka Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite