Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ochranári dali Čaputovej titul Ambasádorka životného prostredia 2019

.redakcia .slovensko

Budúcu prezidentku Zuzanu Čaputovú ochranári ocenili titulom ambasádorka životného prostredia 2019. Ocenenie podľa slov člena poroty Mikuláša Hubu získala vzhľadom na najvyšší počet nominácií a jednomyseľný názor poroty.

Ochranári dali Čaputovej titul Ambasádorka životného prostredia 2019 Jakub Julény/SITA

„Bojovala za lepší život, za lepšie životné prostredie, a tým aj za zdravie. Húževnato, vytrvalo, s pokojom a istotou, že je na správnej ceste. Jej cesta dávno prekonala hranice Pezinka a dnes už aj hranice Slovenska. Je to správna cesta pre všetkých ľudí na celom svete,“ vysvetlil nomináciu Čaputovej bývalý spolupracovník v boji proti pezinskej skládke Jaroslav Pavlovič.

Okrem Čaputovej ochranári ocenili herca Mariána Geišberga, výtvarníka Fera Guldana, vedca a diplomata Ladislava Mika. Získali titul „zaslúžilý ochranár“. Porota udelila aj anticenu Kazisvet roka Hornonitrianskym baniam Prievidza a štátnym podnikom Lesy SR a Slovenský vodohospodársky podnik.

Ocenenia spoločne udeľujú Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny č. 6  Bratislava, Spoločnosť pre trvalo udržateľný život v Slovenskej republike (STUŽ SR) a Slovenský ochranársky snem (S-O-S). Titul ambasádor životného prostredia doteraz získali Fero Guldan, Zuzana Homolová, Zuzana Kronerová, Juraj Nvota, Daniel Pastirčák, Rudo Sikora a Samo Smetana.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite