Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič vyrazil do boja proti Kiskovi aj Hlinovi, zakladá konzervatívnu platformu Odvážne

.dominik Harman .slovensko

Predseda OĽaNO prichádza o členov poslaneckého klubu, snaží sa to zvrátiť novou platformou pre konzervatívnych poslancov.

Matovič vyrazil do boja proti Kiskovi aj Hlinovi, zakladá konzervatívnu platformu Odvážne Ondrej Hrivňák

hnutie Obyčajní ľudia bude mať novú konzervatívnu platformu s názvom „Odvážne – hnutie obyčajných kresťanov“. Na jej čele bude sám Matovič a bude pracovať s polovicou rozpočtu celého hnutia. 

Platforme chce zároveň ponúknuť až polovicu miest na kandidátke v parlamentných voľbách 2020. Podmienkou musí byť, aby na jedno miesto na kandidátke bolo združených v okrese aspoň 100 ľudí.

Podľa Matoviča sa nič nemení na tom, že hnutie ostáva v prvom rade protikorupčné. K tejto agende chce však po novom pridať „druhú nohu“.

OĽaNO vyšlo z najnovšieho prieskumu agentúry AKO ako kriticky ohrozené príchodom novej strany odchádzajúceho prezidenta. Kleslo by na 5,7 % a ocitlo by sa tak nebezpečne blízko k hranici zvoliteľnosti.

Platformu už Matovič propaguje aj na bilbordoch, propagačný text sa objaví aj v najnovšom vydaní schránkových novín Region Press. 

„Slovensko plné kresťanov, ale kresťanské strany volí len zanedbateľný počet ľudí,“ píše Matovič v stĺpčeku v schránkových novinách. „Evidentne preto, lebo si kresťanské strany za 30 rokov vytvorili imidž, že by najradšej len zakazovali, prikazovali a cez priezor do cudzej spálne nakúkali. A tak zo 100 kresťanov na Slovensku len 6 volí kresťanskú stranu, 53 volí hocičo iné a 41 radšej nevolí stranu žiadnu.“

Tlačová beseda o platforme Odvážne: (autor videa Matúš Baňovič)

 Na bilborde je Matovičova tvár a heslo „Odvážne za Slovensko, za slabších, za rodiny“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite