Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ledecký aj Šeliga, možno Remišová a Jana Žitňanská. Takto bude vyzerať Kiskova strana

.dominik Harman .slovensko

Žiadne Progresívne Slovensko 2.0 sa v prípade strany Andreja Kisku nekoná. Prvé mená ukazujú, že strana bude loviť aj medzi konzervatívcami.

Ledecký aj Šeliga, možno Remišová a Jana Žitňanská. Takto bude vyzerať Kiskova strana Martin Medňanský/SITA Juraj Šeliga začiatkom týždňa oznámil svoj odchod z iniciatívy Za slušné Slovensko. Dnes pribudla informácia, že vstupuje do Kiskovej strany.

len počas štvrtka sme sa dozvedeli dve rôzne mená ľudí, ktorí do toho s končiacim prezidentom idú. Sú nimi Vladimír Ledecký, starosta Spišského Hrhova a Juraj Šeliga z iniciatívy Za slušné Slovensko.

Šeliga len pred pár dňami oznámil, že končí v iniciatíve Za slušné Slovensko.  Tú po vražde Jána Kuciaka pomáhal zakladať.

Šeliga potvrdil, že ponuky mal z viacerých politických strán. „Andrej Kiska ma presvedčil, že nie je ani fundamentalista, ani extrémny liberál,“ vysvetlil Šeliga dôvod, prečo sa nakoniec rozhodol preňho. 

Odmietol povedať, o akú funkciu by sa po prípadnom úspechu vo voľbách uchádzal. V strane sa bude zaoberať otázkami právneho štátu. „Právom sa zaoberám osem rokov, právo ma baví, od malička som chcel byť právnikom,“ povedal.

Šeliga v aktuálnom vydaní relácie .pod lampou povedal, že spočiatku vstup do politiky odmietal aj pre svoj nízky vek. Názor zmenil po rozhovore s ľuďmi ako František Mikloško a po úspechu ľudí ako Matúš Vallo. 

Vladimír Ledecký je už 16 rokov starostom Spišského Hrhova. Táto obec je známa svojím úspešným prístupom k integrácii Rómov. Ledecký dostával ponuky na vstup do politiky dlhé roky, doteraz ich odmietal. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite