Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zdravotníctvu chýbajú financie, podľa Kalavskej „všetko nejde tak rýchlo“

.redakcia .slovensko

V zdravotníckom systéme chýba podľa poslankyne Jany Cigánikovej z SaS 90 miliónov eur. Tieto peniaze prisľúbila ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská na dofinancovanie zdravotníctva.

Zdravotníctvu chýbajú financie, podľa Kalavskej „všetko nejde tak rýchlo“ Ľudovít Vaniher/SITA

jana Cigániková, ktorá je členkou parlamentného zdravotníckeho výboru, povedala, že problémy sa odzrkadľujú v praxi a hrozbe štrajku zdravotníckych odborov. 

„Vyústilo to do situácie, keď Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) oznámila, že nemá podpísané dodatky so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a od 1. júna nebude mať podpísané ani základné zmluvy,“ povedala Cigániková. Aj preto podľa nej zdravotnícki odborári oznamujú, že začiatkom júna zvažujú štrajkovú pohotovosť. 

Ministerka na vyjadrenia poslankyne reagovala tým, že pri informovaní o dofinancovaní zdravotníctva nezavádzala. V súčasnosti podľa nej prebiehajú rokovania medzi zdravotnými poisťovňami a nemocnicami o tom, ako budú postavené nové zmluvy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite