Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ani jeden maďarský poslanec. Spájanie však zatiaľ nečakajte

.matúš Baňovič .slovensko

V eurovoľbách sa naplno ukázal dlhodobý trend: maďarskí voliči nemajú koho voliť. Prvýkrát sa cez volebnú sieť nedostal ani jeden ich kandidát. Napriek tomu dvaja najväčší hráči na tejto scéne zatiaľ o spolupráci neuvažujú.

Matúš Baňovič

maďarské strany v eurovoľbách pohoreli. Krivdu môžu cítiť najmä v Strane maďarskej komunity (SMK). Mandát europoslanca im ušiel o 396 hlasov.

„Vieme, že tento výsledok je v našej roztrieštenej komunite čoraz ťažšie dosiahnuť. Na Republikovom sneme SMK budeme analyzovať všetky okolnosti kampane a volieb. Napriek tomu, že sme nezískali vlastný mandát v Európskom parlamente, vieme, že naši najbližší spojenci v takejto situácii urobia všetko pre to, aby špecifické záujmy našej komunity nezostali nezastúpené,“ poznamenal predseda strany József Menyhárt.

nagy: môže za to naša vláda zo Smerom

Ešte horšie dopadol vládny Most-Híd, ktorý v kampani reprezentoval najmä József Nagy. Od voličov získali chabých 2,6 percenta.

Nagy na tlačovom brífingu tvrdil, že v eurovoľbách rozhodovali najmä domáce témy. Dodal, že za slabším výsledkom strany vidí aj kauzu spievania hymny. Je presvedčený, že keby sa spor o spievanie cudzej štátnej hymny odohral o pol roka skôr, tak by sa to odzrkadlilo na silnejšom výsledku Mosta vo voľbách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite