Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer po 15 rokoch nevyhral voľby, PS/Spolu sú najsilnejší (analýza neoficiálnych výsledkov)

.dominik Harman .slovensko

Oficiálne výsledky budú známe až v nedeľu okolo polnoci.

Smer po 15 rokoch nevyhral voľby, PS/Spolu sú najsilnejší (analýza neoficiálnych výsledkov) Branislav Bibel/SITA Podľa predbežných výsledkov získala Kotlebova ĽSNS približne rovnaký počet percent ako strana Progresívne Slovensko a Spolu.

neoficiálne výsledky hovoria o úspechu koalície PS/Spolu. Na druhom mieste je zatiaľ Smer, ktorý by však mal zaostať až o päť percent. O niečo menej percent získala Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko. Na štvrtom mieste je KDH, za ním nasleduje SaS a viac ako 5% získala aj strana OĽaNO.

Slováci sa aspoň podľa neoficiálnych výsledkov volieb zlepšili vo volebnej účasti. K volebným urnám tentokrát pristúpilo približne 20% Slovákov. Pred piatimi rokmi to bolo len niečo vyše 13,5%.

jasní víťazi

Najväčším víťazom eurovolieb je podľa predbežných výsledkov koalícia PS/Spolu. Tá potvrdila svoju silu, získala vyše dvojnásobku hlasov, ktoré jej predpovedal prieskum. 

Ten si dal v agentúre Focus urobiť portál Euractiv na začiatku apríla. V ňom mala koalícia nových strán podporu len 8,1%. 

„Ďakujeme, urobíme všetko pre to, aby takto dopadli aj parlamentné voľby. Lebo ľudia si zaslúžia lepšiu vládu,“ zareagoval na predbežné výsledky predseda Spolu Miroslav Beblavý.

Peter Zajac reaguje na výsledky sobotných volieb do europarlamentu:

Okrem PS/Spolu si polepšilo aj KDH, ktoré sa zo šiesteho posunulo zrejme na štvrté so ziskom len niečo málo pod 10%.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite