Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žilinský Rondel by chceli spojazdniť do dvoch týždňov

.redakcia .slovensko

Doprava v Žiline je stále ochromená v dôsledku víkendového požiaru. Primátor Peter Fiabáne hovorí o ideálnom sprejazdnení mimoúrovňovej kruhovej križovatky Rondel do dvoch týždňov.

Žilinský Rondel by chceli spojazdniť do dvoch týždňov Milo Fabian/SITA Železničná trať je po nedeľňajšom požiari sály S2 kultúrneho centra Stanice Žilina-Záriečie stále uzavretá.

pod Rondelom zriaďuje mesto Žilina stavenisko s cieľom najprv očistiť časti zasiahnuté nedeľňajším požiarom v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie. Po očistení bude možné zistiť rozsah poškodení. 

obnovia železničnú dopravu

„Potom bude nasledovať mechanické odstránenie voľných častí, aby sme zamedzili ich ďalšiemu pádu. Toto by sa malo uskutočniť do dvoch dní. Pokiaľ sa to podarí a nebudú komplikácie, tak do konca týždňa by sme chceli spustiť železničnú dopravu na trati Žilina – Rajec. Súbežne s tým bude pokračovať analýza rozsahu škôd a príprava systému, ktorý by mal zabezpečiť podporu Rondelu v zasiahnutej časti s cieľom, v ideálnom variante, do dvoch týždňov sprejazdniť Rondel.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite