Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pacient v košickej nemocnici zomrel po nesprávne podanej transfúzii krvi

.redakcia .slovensko

Po nesprávne podanej transfúzii krvi mal prísť o život muž, ktorého hospitalizovali v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach. Hovorkyňa potvrdila pochybenie personálu.

Pacient v košickej nemocnici zomrel po nesprávne podanej transfúzii krvi wikicommons.com Keďže došlo k úmrtiu pacienta, podnet na prešetrenie mohli podať príbuzní. ÚDZS takýto podnet podľa hovorkyne nedostal.

podľa informácií TASR išlo o 51-ročného pacienta, ktorý podstúpil zákrok na II. chirurgickej klinike. K pochybeniu malo dôjsť ešte v marci, zomrel o mesiac nato.

„Vyjadrujeme hlbokú ľútosť nad daným prípadom a aj touto cestou sa ospravedlňujeme. Okamžite sme pristúpili k adekvátnym opatreniam - ukončili sme pracovný pomer s tromi zamestnancami, preškolili sme transfúznych lekárov a sestry v oblasti zásad správnej praxe odberu a označovania vzoriek, zmenili sme povinnosť archivovania bedside testov," uviedla UNLP vo svojom stanovisku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite