Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prosba pre Richarda Sulíka

.dalibor Roháč .slovensko .komentár týždňa

Mnohí v mojej bubline vidia Richarda Sulíka ako problém. Ja na šéfa SaS hľadím, napriek názorovým nezhodám, ako na nevyhnutnú súčasť riešenia slovenských problémov. Ale...

Prosba pre Richarda Sulíka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zavše by som potreboval, aby mi toto presvedčenie pomohol posilniť.

Môj kolega Miro Beblavý na túto tému nedávno správne napísal: „Súťažíme medzi sebou, ale po voľbách musíme byť schopní sadnúť si za jeden stôl. Zobrať moc z rúk súčasnej väčšiny a vládnuť. Celé štyri roky“. Išiel by som ešte ďalej: Sulíkova konzistentnosť a niekedy až iritujúco účtovnícke myslenie sú dôležitou časťou ideovej mozaiky, ktorá môže posunúť Slovensko výrazne dopredu.

Tejto mojej viere však nepomáhajú hyperboly, ako tá minulotýždňová o Progresívnom Slovensku ako o rovnakom extréme „ako snaha [Le Penovej] o vystúpenie z EÚ“.

Ak bolo hlúpe niekdajšie prirovnanie Sulíka k „trápnučkému fašistovi,“ tak toto nezaostáva. Prečudesné je už samo obmedzenie kritiky extrémistov na ich snahu o vystúpenie z Únie. Ide vraj o „červenú čiaru,“ ktorú Boris Kollár neprekročil a preto je on prijateľný partner. Lenže k odchodu z Únie sa dnes nehlásia ani Le Pen, ani Kotleba. Ide im vraj, podobne ako Sulíkovi, o reformu Únie, posilňujúcu národné štáty.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite