Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

VIDEO: Pellegrini ostro skritizoval Blahu. Nepriamo ho vyzval, nech odíde z eurovýboru

.matúš Baňovič .dominik Harman .slovensko

Premiér Peter Pellegrini sa na záver zasadnutia výboru pre európske záležitosti ostro pustil do jeho predsedu, Ľuboša Blahu.

VIDEO: Pellegrini ostro skritizoval Blahu. Nepriamo ho vyzval, nech odíde z eurovýboru Ľudovít Vaniher/SITA

blaha je poslancom za Smer rovnako ako Pellegrini, ich názory na Európsku úniu sú však radikálne odlišné. Blaha ju už dlho ostro kritizuje najmä na sociálnych sieťach. 

Pellegrinimu sa to nepáči. „Ja čítam statusy, a nie sú to statusy od ľudí, ktorí od vstupu do politiky tvrdia, že Brusel je zlý – tam tomu rozumiem, to je ich výbava, ale,“ naklonil sa Pellegrini k Blahovi, ktorý sedel po jeho pravici, „čítam aj statusy, kde sú nenávistné alebo veľmi kritické k EÚ od najvyšších predstaviteľov výboru pre európske záležitosti.“

Podľa premiéra na takéto statusy nie je týždeň pred eurovoľbami miesto. „Ak takýmto spôsobom chceme podporiť občanov SR, aby dôverovali projektu EÚ, aby išli k voľbám, tak ja ako predseda vlády si nemyslím, že to takto máme robiť.“

Celé vystúpenie Petra Pellegriniho na výbore:

 Premiér však vo svojej kritike zašiel ešte ďalej. Podľa neho, ak má niekto na adresu Európskej únie vyjadrenia v štýle, že EÚ je banda lúzrov, že odpudzuje ľudí a že je antisociálna, mal by zvážiť svoje pôsobenie vo výbore. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite