Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Saková na výbore obhajovala Ficovu ochranku. Občanov už stála 170-tisíc eur

.matúš Baňovič .slovensko

V parlamente sa krátko po obede stretli poslanci na brannobezpečnostnom výbore. Za zatvorenými dverami si vypočuli z úst ministerky vnútra Denisy Sakovej, prečo má Robert Fico pridelenú ochranku.

Saková na výbore obhajovala Ficovu ochranku. Občanov už stála 170-tisíc eur Branislav Bibel/SITA Robert Fico sa bojí o svoj život. Podľa Ľubomíra Galka však niekoľkokrát porušil protokol a šoféroval sám.

utajený výbor trval len pätnásť minút, potom musela ísť ministerka na hodinu otázok do sály. Poslancom prezentovala dôvody, prečo pridelila Ficovi ochranku. Predseda výboru Anton Hrnko po jeho skončení novinárom povedal, že Fico dostával viacero výhražných správ, údajne sa nevyhrážali len jemu ale aj jeho rodine. „Syn poslanca Fica musel ísť pre tieto vyhrážky študovať do zahraničia,“ ozrejmil Hrnko, prečo je podľa neho správne, že Fico dostal ochranku.

Dodal, že niektorí páchatelia, ktorí sa Ficovi vyhrážali, už boli identifikovaní a predvolaní. Predseda výboru povedal, že medzi nimi boli aj takí, čo boli schopní svoje vyhrážky aj vykonať. Viaceré vyhrážky mali smerovať aj z cudziny. 

nedodržiaval protokol

Ministerka po výbore zopakovala to isté, čo predtým. Fico má ochranku oprávnene, pretože vyhrážky na jeho adresu sú dosť časté. Podobné vyhrážky však zažívajú viacerí poslanci Národnej rady alebo iní vysokopostavení politici. 

Saková na takúto pripomienku reagovala, že všetci majú právo o ochranu požiadať. Prezradila, že o ochranu požiadal Ján Figeľ, ktorý teraz pôsobí ako osobitý vyslanec pre podporu slobody náboženstva alebo viery mimo EÚ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite