Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Danko po zvláštnom vystúpení v rádiu. „Dosť som včera popil,“ priznal

.dominik Harman .slovensko

Neskôr poprel, že by bol pod vplyvom alkoholu.

Danko po zvláštnom vystúpení v rádiu. „Dosť som včera popil,“ priznal Reprofoto

aktualizované 18:18

predseda parlamentu Andrej Danko prišiel do relácie Branislava Závodského v rádiu Expres „omámený“. Sám to priznal hneď v úvode relácie.

„Trošku som omámený, lebo som zapíjal večer smútok v tom hokeji,“ povedal Danko. „Včera to hlavne bolo pre nás všetkých smutné,“ zhodnotil včerajší zápas Slovenska s Kanadou, „ale som hrdý ako za nás bojovali.“

„Pán redaktor, ťažko vládzem, fakt som dosť popil, “ povedal asi po desiatich minútach diskusie.

Neskôr počas dňa Danko poprel, že by bol počas relácie pod vplyvom alkoholu. „Popieram, že by som bol v relácii alebo kdekoľvek inde pod vplyvom alkoholu, alebo pri výkone svojej práce, a tobôž, aby som niekedy v živote šoféroval pod vplyvom,“ deklaroval Danko. V relácii podľa svojich slov povedal, že je trochu omámený a nie opitý. Kritizoval snahu médii o bulvarizáciu.

„Žasnem nad tým, ako ste to niektoré média poňali,“ povedal. V pondelok 13. mája mal podľa svojich slov stretnutie s cyperským predsedom parlamentu, od rána je na nohách a je po náročnej operácii, preto v relácii Braňa Závodského povedal, že je omámený a cíti sa pod tlakom.

„Áno, priznávam, dnes mám náročnejší deň, no dôrazne sa ohradzujem, že by som bol pod vplyvom alkoholu pri plnení si svojich povinností. Ak som sa previnil, tak jedine tým, že som pravým fanúšikom a už sa neviem dočkať ďalšieho zápasu našich hokejistov a verím, že tentokrát víťazný gól strelia oni,“ napísal Andrej Danko na fejsbúku. 

Zároveň poprel, že by v utorok počas dňa požil alkoholické nápoje. Alkohol však človeku v krvi ostáva dlho po tom, ako skončí s jeho priamou konzumáciou. 

Nevieme povedať, čo konkrétne predseda parlamentu v pondelok večer pil. V utorok na brífingu hovoril o víne. Podľa orientačnej tabuľky, ktorú vypracoval Regionálny útvar verejného zdravotníctva v Trenčíne napríklad liter vína ostane v krvi bežného dospelého muža vyše 12 hodín. 

Celé vystúpenie Andreja Danka na rádiu Expres:

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite