Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cséfalvayová opäť dráždi SNS. Danko ju vyzval k odchodu z koalície

.redakcia .slovensko

Predseda Národnej rady Andrej Danko vyzval poslankyňu Katarínu Cséfalvayovú za Most-Híd, aby odišla z koalície, pokiaľ to chce. Vyčíta jej, že sa jej dlhodobo nič nepáči, ale pozíciu získanú vďaka účasti v koalícii si užíva.

 Cséfalvayová opäť dráždi SNS. Danko ju vyzval k odchodu z koalície Diana Černáková/SITA

andrej Danko tým reagoval na vystúpenie Cséfalvayovej v pléne. Ona jeho výzvu odmieta, nemieni prenechávať miesto rôznym extrémistom. „Ak chceš odísť z koalície, tak odíď, aj tak raz odídeš,“ povedal s tým, že by raz za čas mohla uznať koalícii aj niečo dobré. Danko zdôrazňuje, že chce mať dobré vzťahy na všetky strany, čo však podľa neho neznamená, že sa mení orientácia zahraničnej politiky Slovenska a jeho postoj k nej.

„Dnes som bola vyzvaná, aby som opustila koalíciu. Prečo v nej zotrvávam, je aj častá otázka od ľudí na ulici, stretnutiach, prednáškach. Odpoveď je v samotných dôvodoch tejto výzvy na odchod, v tom, že zastávam euroatlantické postoje a upozorňujem na neplnenie programového vyhlásenia vlády, či spochybňovanie našich spojeneckých väzieb a záväzkov. Asi by bolo jednoduchšie aj populárnejšie kritizovať z opozičných lavíc, ale odmietam dobrovoľne vyprázdňovať priestor dobrodruhom a extrémistom, ktorí sú kvôli vlastnej popularite ochotní torpédovať životné záujmy občanov SR a postupne nás vytrhávať z európskeho politického a hodnotového spoločenstva,“ uviedla v reakcii na Dankovu výzvu Cséfalvayová na svojej sociálnej sieti.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite