Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vrah Filipínca Henryho sa priznal, súd ho odsúdil na šesť rokov

.redakcia .slovensko

Juraj Hossu obžalovaný zo zabitia Filipínca Henryho Acordu sa dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I priznal k vine.

Vrah Filipínca Henryho sa priznal, súd ho odsúdil na šesť rokov Diana Černáková/SITA

v preplnenej súdnej sieni sa dnes priznal vrah Filipínca Henryho. „Som vinný,“ povedal obžalovaný Juraj Hossu. Na utorkové pojednávanie boli predvolaní ďalší svedkovia, ale aj znalci a lekári. Senát už však po jeho vyhlásení nemal dôvod ich vypočuť. Súd už len prečítal psychologické posudky obžalovaného, podľa ktorých mohol mimo iného za istých okolností podliehať výkyvu nálad a mal obavy zo zlyhania pri strate kontroly. Agresivita u neho nebola preukázaná za dominantnú. Súd obžalovaného odsúdil na šesťročný trest odňatia slobody nepodmienečne. Trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Pred súdom vypovedal aj jeden z policajtov, ktorý mal v čase incidentu službu. Súdu ozrejmil, že na Obchodnej ulici v Bratislave spozorovali skupinu kričiacich ľudí, jedna osoba ležala na zemi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite