Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kiska vyzval na boj proti zlu, varoval pred opakovaním chýb z minulosti

.redakcia .slovensko

Prezident Andrej Kiska dnes pri spomienke na ukončenie druhej svetovej vojny pripomenul, že na začiatku tejto tragédie bolo slovo, ktoré šírilo nevraživosť, urážky a opovrhovanie.

Kiska vyzval na boj proti zlu, varoval pred opakovaním chýb z minulosti Jana Birošová/SITA

vedieť sa postaviť zlu, nebáť sa ho pomenovať a bojovať s ním. Nelegalizovať zlo spoluprácou s ním, tak ako sa to napríklad teraz deje v parlamente, je náš záväzok voči ľuďom, ktorí nám vybojovali slobodu. Uviedol to v stredu pri príležitosti 74. výročia ukončenia druhej svetovej vojny vo Zvolene v príhovore prezident Andrej Kiska.

Deň víťazstva nad fašizmom a pamiatku ľudí, ktorí sa postavili proti fašizmu a nacizmu, si uctil spoločne s predsedom vlády Petrom Pellegrinim a ministrom obrany Petrom Gajdošom na zvolenskom cintoríne padlých vojakov sovietskej armády a cintoríne padlých vojakov rumunskej armády. Na pietnom akte kladenia vencov sa zúčastnili zástupcovia diplomatických zborov, predstavitelia štátnej správy a samosprávy, zväzov i združení.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite